Fjellet

 

Jeg tenker aldri på at det er trær hjemme. Men jeg tenker alltid på at det ikke er trær på fjellet. Og at hjemme, der er det trær.

f1000010-copy

Lukten av sjø i vindkastene er en selvfølge. Helt til jeg er milevis fra havet, det blåser, og jeg tenker at hjemme, der lukter vinden sjø.

f1000006-copy

F1000005

Her er det helt stille, tenker jeg av og til når jeg går tur i skogen hjemme. Så går jeg tur i fjellet og tenker at i skogen hjemme suser vinden i trærne og fuglene synger og kvistene brekker men her er det helt stille.

f1000003-copy

Jeg interesserte meg aldri for læren om bergarter på skolen. Men på fjellet er fargene og mønstrene og fasongene på fjellet jeg går på annerledes enn fjellet jeg går på hjemme, og jeg lurer på hva slags bergarter dette er og hva slags bergarter fjellgrunnen hjemme består av og leser om Østfoldgranitt.

Etnisitet oppstår når ulike kulturer møtes. Først når en blir kjent med andre kulturer, kan en forstå sin egen. Kan etnisitetbegrepet overføres til møtet mellom ulike landskaper? Jeg har vertfall lært mye om kystskoglandskapet jeg kommer fra ved å tilbringe tid på fjellet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *